27. 4. 2008

Deň 30 - Opät Cuzco

27.4.

Dost dlho som rozmyslal ci toto mam sem vobec pisat. Niektory clenovia skupiny su toho nazoru ze nie. Ale vsak co, pobavte sa na nas ucet. Nakoniec tak nam treba.

Dneska sme mali naplanovany odlet do Limy. Letenky sme si skontrolovali uz vcera vecer,
odlet o 11:00 na letisku mame byt o 9:00.
Takze parada budicek o 7, zbalit zvysne veci, ranajky a sup na letisko.
Po vcerajsej diskjoteke sa poniektorym vstavalo trosku horsie, ale zvladli sme to.
Zaplatili ucet za hotel, vzali 2 taxiky a o 9 sme boili na letisku.

A teraz to pride: Na letisku sme sice spravne, ale v spatny den.
Sedime na parkovisku, vedla nas kopka batohov, a nikto z nas nechape ako je to mozne.
Letenky mame na 28.4. a dnes je 27.4.
:-((

Niekde sme sa preratali, respektive sme Boliviu spravili o den rychlejsie a vobec sme si to neuvedomili. Este sme sa bavili ze kedze sme vynechali 1 den v LaPaz a nesli sme na cestu smrti tak mame v Cusku spat 2 noci miesto 1. Ale nikto z 5 ludi si neuvedomil aky je vlastne datum, a ze sme na ceste usetrili este dalsi den.

Tak sme ostali na letisku stat ako idioti, nemohli sme si pomoct ale mohli sme sa tomu len smiat. A drzalo nas to este dost dlho.
:-))

Takze sme si zase vzali 2 taxiky a naspet dop mesta. Do hostela Quoricancha uz ale ist nechceme. To by uz asi personal nerozdychal. Tak sme skusili asi 3 dalsie hostely a vybrali sme si Intiq Samana, za 25Sol/os/noc. Je to asi rovnako daleko od Plaza de Armas ako bola Quoricancha len opacnym smerom.

Po ubytovani sa vyvstava otazka co s nacatym dnom.
V guidovi sme precitali nejake dalsie moznosti kde sme este neboli, Doplnit chybajuce miesta zo Sacred Valey, Urubamba, Chinchero, alebo by sme mnohli ist do pozriet Salinas, kde sa tazi sol, alebo ......(nejaky chram bohja Vyrakochu postaveny na lavovom poli) ....
Dalsia moznost nas napadla ze by sme mohli skusit zase nieco ine nez turistiku a ruiny, a to konkretne vylet na 4kolkach (a su po ceste aj nejake ruiny).
S Radimom sme sli preskumat moznosti do miestnych agentur.
Stoji to 130Sol /os, vyrazat by sa malo o 1 , dlzka tripu asi 3.5hodiny, plus nejaka priprava a cesta na miesto urcenia.

Po prieskume nam nejako vyhladlo, tak sme zasli do jednej z restik na ulici Plateros an sendvich. Z balkona pozorujeme zivot v ulici, a opet rozne spreivody na namesti plaza de Armas.

Po porade s ostatnymi sme sa dohodli ze na stvrokolky baby nechcu ist a ze teda ostanu v meste a sli sme objednat trip.

Momentalne cakame ci pre nas este zozenu volne 4 kolky, kedze uz dnesny den mali 0obsadeny.

Po pol hodinke cakania sme sa teda opat vratili do cestovky, kde sme sa dozvedeli ze zo stvorkoliek nic nebude pretoze ziadne nezohnali. Vsetky agentury maju plno.
To nas trochu nasralo, pretoze sme v dobrej viere stratili 2 hodiny a teraz uz nestihneme ani alternativu nejake ruiny. Vsetky ktore sme este nevideli su dost daleko od Cuska.

Nis za neda robit, dali sme tada 2 hodinovu siestu na hostely a jednoduchy ale dobry obed v jednej odlahlejsej ulicke. Potom sme sa rosdelili a kazdy siel do mesta podla svojho uvazenia.

Ja s Radimom sme sa poprechadzali po malych ulicka v starom meste na opacnej strane namestia Plaza de Armas nes sme doposial chodili (od ulice Matara kde bol nas hostel)
V tejto casti sa nachdzaju domy ktorych muri spodnych poschodi su z inckych kamenov. Neviem ci sa jedna o povodne mury inckych stavieb, alebo su to kamene zo Saqsaywamanu ktore pouzili spanieli na stavbu vlastnych domov. Kazdopadne tato cast dycha starobylostov.

Na hosteli sa strevame az po zotmeni. Eva s Adou si kupili na veceru nejake vlastne pecivo, a mi sme vyrazili zase do nejakej restauracie.
Dohodli sme sa ze by sme na posledny vecer mohli zakusit atmosferu nejakeho miestneho lokalneho nie turistickeho klubu. Od recepcneho sme sy vypytali nejake doporuceni. Najprv sa nas vahavo opytal ci sme si isty, ale potom nam dal mena troch klubov. s tym ze ten prvy "Rustika" by mal byt celkom bezpecny ale druhy uz menej a do tretieho "Las Vegas" ze by sme radsej nemali chodit.

Po vecery sme sa teda nechali zaviest taxikom do klubu Rustika, ale este je len 9 hodin a klub je prazdny. Tak sme sa zase vratili taxikom na hostel. Chalani si sli dat na chvilu slofika, preedsa len mali vcera dlhsi vecer nez ja, a ja som stravil 2 hodky na internete doplnanim fotiek z Bolivie a z Piasaku.
Okolo polnoci sme sa teda znovu vyhecovali ze teda vyrazime do klubov. V Rustike bolo stale malo ludi. Predsa len je Nedela a hlavne zabavne dni su Piatok a Sobota. Mali sme to skusit vcera. :-( Takze nakoniec sme sa skoncili v Las Vegas. Tenot klub je dokonca len o dve ulice dalej od ulice Matara kde sme predtym byvali, ale uz je to v casti kde sa v noci nezdrzuju policajti.
Ked sme vstupili do klubu , citili sme sa ako v starom vesternovom filme ked hlavny hrdina vstupi do lokalu a cely lokal stichne. Hudba samozrejme nestichla ale priam sme na sebe citili spustu pohladov. Nenapadne sme si teda sadli k volnemu stolu do kuta. Klub to je inac celkom pekny, velky stvrocovy parket, vysoky strop z apraturoua a svetlami , dookola dostatok stolov na sedenie a cely je obohnany balkonom. Na piitie sa vsak da objednat len pivo alebo rum.
Klub je celkom plny, aj parket je zaplneny. Sme tu jediny biely.
Pre nasich salsa znalych znamych , - hra sa tu dost ich peruanska specificka hudba, ale aj hodne vela salsy, i ked sa dost lisi od kubanskej salsy. Salsu tu vsak tancuje len malokto a ak aj tak sa to na kubansku salsu na ktoru sme zvyknuty z prahy vobec nepodoba.
V klube sme sa zdrzali iba asi hodku, dali dve piva, nadychali sa miestnej atmosfery, provokovat na parkete sme si netrufli a vyrazili zakoncit vecer na plaza del Armas do turistickej diskoteky Afrika kde boli chalani aj vcera.

To sme uz ale v dalsom dni , takze to tu ukoncim a ahojte zase na buduce.

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

lepsi tento pripad ako keby ste sa pomylili opacne :-)