30. 3. 2008

Lima

..takze ako zacat .....moj prvy prispevok ...dostali sme sa uspesne do Limy, hlavneho mesta Peru ...je tu prijemnych 25 stupnov, vlhke podnebie a hned na zaciatku sa musim priznat, ze sme dopadli ako totalne ¨gringa¨ ..nechali sme sa okradnut pri vymene penazi ...Prave peniaze tu vyzeraju na nerozoznanie od falosnych ..ta takto pekne zacal nas pobyt v Peru ...

Dorazili sme asi o piatej rano a teraz o jednej sa chystame do Parakasu nedaleko Pisca. Listky sme samozrejme kupili za nefalsovane dolare ...co nemozeme povedat o toaletaku, ktory nam ostal za zmenenych 300$:)

Trosku sa nam to skomplikovalo aj s mobilami ....kedze vsetci co pouzivame cesky Vodafone tu nemame siet ....takze tymto prispevkom davam vsetkym naznamost, ze sme vsetci v poriadku a v dobrej nalade a ze kazdemu nesieme suvenyr v podobe peruanskej meny "Nuevo Sol".

Pisem trosku na rychlo kedze o chvilu odchadzame a mam poslednych 10 min ..i ked uz sme boli svedkami, ze tu cas naozaj nic neznamena ....vsetko je tu manana ...zacalo to uz meskanim letu z Madridu a mam pocit, ze tak funguje cela Lima ....

Inak uz sme si pozreli cast Limy ...z jednej stvrte nas dokonca vyviedla policajna eskorta, vraj to tak bude bezpecnejsie ..inak policajtami a hlavne policajtkami sa to tu celkom hemzi .....kiez by pri nas boli pri tej vymene penazi ..:)

Takze rada na dnes .....kludne mozete v Peru menit peniaze na ulici ..ale vyhladavajte ujkov, ktori su oznaceni a vaecsinou sa zdrzuju pri nich policajne doprovody :))) Co sa taxikov, jedla a vseovbecne cien tyka .....vsetko je tu v podstate lacne ....ak sa to nepredrazi ....:)

No nic musim letiet .....pozdravuju ..Rado, Radim , Mato, David, Honza, Evka a Ada

Žiadne komentáre: